Citytrip muzikaal Wenen

Groepsreizen

Wenen, trendy stad aan de Donau, muziekmetropool, barokstad, cultuurstad en bruisend centrum van het eens zo machtige Habsburgse keizerrijk! Het is een echte wereldstad in het groen, een vakantiestad met sfeer, en een schatkamer van kunst. Op deze citytrip breng je enkele keizerlijke bezoeken: de Schatkamer, de crypte der Habsburgers, de Staatsopera, de Stephansdom, het Kunsthistorisches Museum, het onwezenlijk rijke slot Schönbrunn… Je woont ook een prachtig concert bij en geniet van de onvergankelijke Weense muziek in het historische kader van de Wiener Hofburg. Tijdens de heenreis bezoek je in Melk de mooiste barokabdij van Oostenrijk en de “grüne Wachau”.
 

Het Falkensteiner Hotel Am Schottenfeld

<div style="text-align: justify;">Je verblijft in het rustig gelegen Falkensteiner Hotel Am Schottenfeld, in het centrum van Wenen. Het hotel ligt in het trendy 7e “Bezirk Neubau”. Je kamer is uitgerust met een badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe, airco, koffie- en theefaciliteiten.</div>
 <br />
 
Je verblijft in het rustig gelegen Falkensteiner Hotel Am Schottenfeld, in het centrum van Wenen. Het hotel ligt in het trendy 7e “Bezirk Neubau”. Je kamer is uitgerust met een badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe, airco, koffie- en theefaciliteiten.
 
 

Jouw reisschema

Dag 1

Affligem – Regensburg

Je vertrekt om 6u in Affligem. In Aken geniet je van een welverdiende koffiepauze. Over Keulen rij je naar Frankfurt, met een vrije lunch langs de snelweg. De tocht gaat verder langs Nürnberg naar Regensburg/Irl. Avondmaal en logies in hotel Held.
 

Dag 2

Regensburg – Melk – Wachau – Wenen

Na het ontbijt rij je langs Passau naar Linz en Melk. Hier bezoek je de mooiste barokabdij van Oostenrijk. Daarna ga je door de “grüne Wachau” en langs de Donau naar Dürnstein. Je maakt een wandeling in dit pittoreske dorpje waar Richard Leeuwenhart ooit gevangen zat. Via Krems en Sankt Pölten naar het centrum van Wenen. Avondmaal en logies in het Falkensteiner Hotel am Schottenfeld.
 

Dag 3

Wenen

Na het ontbijt maak je een rondrit langs UNO-City, de Wiener Prater met het Riesenrad en het huis waar Johann Strauss “An der schönen blauen Donau” componeerde. Daarna maak je een wandeling langs de mooiste gebouwen van Wenen, met o.a. de kastelen van Belvédère, de Karlskirche en de Musikverein. Je bezoekt ook het Wiener Rathaus, misschien wel het mooiste gebouw van Wenen. Avondmaal in het restaurant van de Donauturm, met een prachtig panorama over Wenen vanaf 170m hoogte.
 

Dag 4

Wenen

Vandaag breng je een bezoek aan de Augustinerkirche en de rijke Schatkamer. Nadien bezoek je het Kunsthistorisches Museum, een pareltje onder de Europese musea met werk van Rubens, Breughel… Na de middag bekijk je de Kaisergruft, de crypte  met de graven van o.m. Maria Theresia, Franz Josef, Sissi, Rudolf en Zita… Avondmaal in een “Keller”. Nadien woon je het operettenconcert o.l.v. het Wiener Hofburg Orchester in de Wiener Hofburg bij en geniet je van de onsterfelijke Weense muziek.
 

Dag 5

Wenen – Heiligenkreuz – Mayerling – Wenen

Vandaag rij je langs de Wienerwalddorpjes Wolfsgraben en Grub naar Heiligenkreuz, het oudste cisterciënzerklooster van Oostenrijk. Kort bezoek met o.m. de mooiste pestzuil van het land. Daarna ga je naar Mayerling voor een bezoek aan het keizerlijke jachtslot. Je brengt de namiddag vrij door of maakt een panoramarit door het Wienerwald.
 

Dag 6

Wenen – Regensburg

Na het ontbijt bezoek je het onwezenlijk rijke Schloss Schönbrunn en de tuinen van het slotpark. Je bekijkt ook de Wagenburg met de staatsierijtuigen en de karossen, een getuige van onvoorstelbare keizerlijke pracht en praal. Vrije lunch. Door de Nibelungen- en de Strudengau rij je naar Linz en de Duitse grens. Langs Passau naar Regensburg/ Irl. Avondmaal en logies in hotel Held.
 

Dag 7

Regensburg – Affligem

Je rijdt via Nürnberg naar Würzburg, waar je geniet van een vrije lunch langs de snelweg aan het mooie panorama over de stad, de rivier de Main en de wijngaarden van het Frankenland. Over Frankfurt naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.
 
Rantour
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

839

per persoon, inclusief vervoer
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Alle overnachtingen
  • Ontbijt
  • Alle vermelde maaltijden
  • Vervoer heen- en terug met de autocar
  • Overige maaltijden
  • Eigen uitgaven
  • Alle services die niet vermeld zijn
  • Inkomgelden: ca. € 95 – ca. € 55 (richtprijs op basis tarieven 2017)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.