Een Belg op vakantie? Die maakt tijd voor lekker eten en drinken. Het liefst elke dag. En dat kan op allerlei manieren. We laten je alvast watertanden.
Lekker lokaal
De liefde voor een land gaat ook door de maag. Daarom vormen de specialiteiten van de streek vaak een attractie op zich. Er zijn vaste waarden, zoals everzwijn tijdens het Ardense wildseizoen. Liever verder van huis? Test dan je chilipeper-tolerantie in een Thais eetstalletje. Of vergelijk bagels (foto), pretzels en donuts in New York.
Leren en degusteren
Ken je graag het verhaal achter een maal? Dan stellen we je gastronomische leeruitstapjes voor. Ontdek op een Italiaans landgoed hoe olijfolie wordt geproduceerd. Of zie hoe je van melk mozzarella maakt. En daarna? Proeven maar!
Doe het zelf
Kijken is zilver, doen is goud. Wie zichzelf herkent in dit motto, mag de handen uit de mouwen steken op culinaire vakantie. Trek op truffeljacht. Hengel zelf naar je verse vis voor ’s avonds. Of maak je eigen viergangenmaaltijd tijdens een kookworkshop. Zo smaakt alles beter, toch?
Een gastronomische vakantie kan alle kanten op – van zoet tot pikant. Vertel ons daarom eerst over jouw smaakpapillen en reisvoorkeuren. Daarna leggen wij de wereld op je tong.